LET'S MOVE
Cart 0  0,00
Aangepast: 03/11/2023

G-sportdag in Houthalen-Helchteren is groot succes

De G-sport dag in Houthalen-Helchteren op woensdag 25 oktober was een groot succes. Het evenement, dat sinds 2011 wordt georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst, trok dit jaar 187 deelnemers uit verschillende buurgemeenten.

Op het programma stond een gevarieerd sport- en spelaanbod, aangepast aan de behoeften van personen met een beperking.

ICP-move zorgde ervoor dat iedereen op een laagdrempelige manier en op maat kon sporten. Er waren aangepaste materialen en begeleiding aanwezig, zodat iedereen zich veilig en comfortabel kon bewegen.

De deelnemers waren enthousiast over het evenement. Ook de organisatoren waren tevreden. “We zijn blij dat we dit evenement opnieuw konden organiseren”, zeggen de medewerkers van de gemeentelijke sportdienst. “Het is belangrijk dat personen met een beperking de kans krijgen om te sporten en te bewegen.”

De kosten voor het evenement worden volledig gedragen door de gemeente. Schepen van Sport Katrien Timmers is trots op deze ondersteuning. “We vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht zijn of haar beperking, de mogelijkheid krijgt om te sporten”, zegt ze.

De begeleiding gebeurde dit jaar door ICP-move in samenwerking met Home Run.

Eric Bortels, bezieler van G-karate en co-founder van ICP-move, vertelt trots over deze nieuwe methode die sporten voor iedereen toegankelijk maakt.

ICP-move staat voor Inclusieve Colour Picture Move. Deze methode is gebaseerd op een basismethodiek die binnen de verschillende bewegingsdomeinen kan worden toegepast. Dit maakt het mogelijk om sporten aan te passen aan de mogelijkheden van de deelnemers, ongeacht hun leeftijd, fysieke conditie of cultuur.

De methode wordt zowel nationaal als internationaal aangeboden aan verschillende doelgroepen, zoals leerkrachten, paramedici, opvoeders, trainers, studenten, ouders en bestaande organisaties. Ze is bedoeld om de coach of begeleider te ondersteunen bij het geven van sport- en bewegingslessen.

Eén van de vele voordelen van de methode is dat verschillende sporten kunnen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Dit maakt het mogelijk om een bredere doelgroep aan te spreken, zoals mensen die momenteel een sedentaire levensstijl hebben of die ook graag thuis willen sporten. Bovendien leent de methode zich zeer goed voor gedifferentieerd onderwijs. Ten slotte creëert de methode een vlottere communicatie die een vertrouwensband stimuleert, het mentaal welzijn verhoogt en de sociale betrokkenheid bevordert.

De methode is ontwikkeld door een team van experts uit verschillende disciplines, waaronder sportwetenschappers, bewegingswetenschappers en pedagogen. Het team is ervan overtuigd dat iedereen kan bewegen, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Stay on top of our news

Newsletter

Everyone should have the opportunity to exercise!

ICP-Move is customized and easily understandable

Sponsors

chevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.