De ICP-move methode

Een methode om iedereen te laten bewegen

Inclusive Color Picture Move is een unieke cognitieve bewegingsmethode die zich richt op inclusiviteit, gezondheid en plezier.

Begrijpbaar en Toegankelijk:
ICP-move maakt gebruik van kleuren, pictogrammen en cijfers om bewegingen eenvoudig te begrijpen.Het is ontworpen voor iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke capaciteiten of achtergrond.

Aanpasbaar en Veelzijdig:
De methode kan worden toegepast in elke sport. Of het nu gaat om voetbal, dans, zwemmen of yoga, ICP-move past zich aan. Trainers kunnen de methode gebruiken om hun sportlessen te differentiëren en aan te passen aan individuele behoeften.

Structuur en Uniformiteit:
Door een basismethodologie toe te passen binnen verschillende bewegingsdomeinen, creëert ICP-move structuur. Deze structuur kan later worden geïmplementeerd in bestaande of nieuwe sporten.

Inclusie en Vertrouwen:
ICP-move bevordert inclusie door sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. De methode vergemakkelijkt communicatie en bevordert mentaal welzijn en sociale betrokkenheid. ICP-move wil een wereld creëren waarin niemand aan de zijlijn staat, maar waar iedereen actief meedoet.

Ontdek onze projecten

Wetenschappelijk bewezen

Bewegen op formaat, wetenschappelijk onderbouwd

ICP-move is doorheen het bestaan van de methode al meermaals wetenschappelijk bewezen:

IKONS

In de periode 2019-2021 werd het IKONS project getoetst. ICP-move werd als methodiek getest om personen met het Down-syndroom te ondersteunen in G-karate. Dit onderzoek leverde een positief bewijs. Met dank aan URome.

Color Your Moves
In 2023-2025 zal ICP-move getest worden door onderzoekers van UHasselt in samenwerking met G-sport Vlaanderen.

Tijdens de studie zullen een aantal sportclubs en scholen 15 weken lang gebruik maken van de methode. De onderzoekers bekijken voor en na deze 15 weken hoe het gesteld is met de motorische vaardigheden en plezierbeleving van de kinderen. Zo kunnen we achteraf een vergelijkend onderzoek doen en het effect van 15 weken ICP-move gebaseerde trainingen meten!