LET'S MOVE
Cart 0  0,00
Aangepast: 05/05/2022

Open BK G-Karate te Hasselt (zaterdag 2 april)

Na de unieke container cup voor personen met een beperking te Hasselt was het nu de beurt aan het  8ste Open Belgisch inclusief karate kampioenschap georganiseerd, te goeder trouw, in Hasselt. 105 atleten schreven in maar ook 9 landen waren aanwezig.

Zelfs India, Israël en Canada melden zich aan.

Dit kampioenschap is uniek omdat iedereen kan deelnemen, zo zijn er categorieën voor ASS, verstandelijk, fysiek, visueel en rolstoelatleten, ook elektrisch tot zelfs personen met een volledige verlamming.

Uniek is ook de inclusie van het buddy systeem op deze wedstrijden, waar een reguliere karate samen met de G-atleet oefening “kata’s” uitvoert.

Eric Bortels verantwoordelijke voor de cluster G-sport te Hasselt en bezieler van het G-karate in België heeft een wedstrijd op maat gemaakt die voor iedereen toegankelijk is.

Ook in het buitenland wordt deze methode nu veelvuldig gebruikt.

Hij wil deze lijn doortrekken naar andere sporten, dit via zijn unieke methode die hijzelf “ICP-move” noemt.

Zelf geeft Eric karate les aan een 200 tal personen met een “beperking.

Zo krijgen ook deze doelgroepen meer kansen om te sporten.

En daar doen we het net voor zegt schepenen van sport Habib El Ouakili. Hasselt moet een voorbeeld stad worden waar iedereen de kans krijgen om te sporten. De schepen van sport overhandigde de Hasseltse aandenkens aan de landverantwoordelijken en was vol lof over de deelnemers en het groot aantal vrijwilligers.

IMG 0738 1920

Stay on top of our news

Newsletter

Everyone should have the opportunity to exercise!

ICP-Move is customized and easily understandable

Sponsors

chevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.